*/?>
magyar  english / deutsch */?>

Ce este OFF ROAD-ul?

Unii spun că este sport sau hobby, alţii, pur şi simplu, că este nebunie, multă adrenalină. Cu toţii au dreptate, dar mai ales atunci când spun că maşina şi omul, împreună, sunt în luptă cu Mama Natură. Echipate cu tracţiune integrală, maşinile sunt modificate astfel încât să poată face faţă terenului accidentat sau competiţiilor dure, condiţiilor celor mai grele, intemperiilor si calamnităţilor / dezastrelor naturale.

Cine suntem noi?

Transsylvania Off Road Club: format încă în 2001, ca şi al doilea club din ţară de acest gen este o asociatie cu multă tradiţie, cu peste 15 membri fondatori (şi 90 de membrii activi), ce îsi propune să promoveze şi să dezvolte sportul cu maşini 4×4 prin: organizarea şi participarea la concursurile de profil din ţară şi străinătate, organizarea de expediţii off-road, iniţierea în (co)pilotarea autoturismelor 4×4 în teren, organizarea de seminarii si conferinţe pe teme de automobile 4×4, organizarea de expoziţii de automobile de teren special construite, echipa de  intervenţie rapidă în cazuri de calamităţi naturale pentru salvarea de vieţi omeneşti şi a bunurilor.

Colaboratorii nostri

Transsylvania Off-Road Club dezvoltă şi strânge relaţii de colaborare  cu asociaţii similare din ţară (Bucureşti, Iaşi, Mureş etc.), precum şi din Germania, Ungaria (Suzuki Club şi Toyota Club), Austria, Slovenia… De-a lungul anilor am participat de numeroase ori la acţiunile şi concursurile organizate de ei, şi ne-am putut bucura de prezenţa lor la evenimentele noastre. Participarea internaţională la concursul nostru a fost întotdeauna mare, având concurenţi din Germania, Ungaria, Italia, Grecia, Austria. Totodată, pentru evenimentele organizate la nivel local, am fost şi suntem sprijiniţi de Prefectura Cluj, Romsilva, Poliţia Rutieră a Judeţului şi a municipiului Cluj-Napoca, Jandarmerie, Pompieri, Serviciul de Ambulanţă.

Dintre acţiunile desfăşurate

Dincolo de activitatea competiţională, membrii clubului au format o echipă de intervenţie rapidă, capabilă să se mobilizeze în mai puţin de o oră în situaţii de calamităţi naturale, pe locuri inaccesibile maşinilor normale, cu medici şi echipament de salvare la bord. În acest sens am semnat un protocol cu Crucea Roşie Română, filiala Cluj şi am format împreună cu ei o echipă comună de intervenţie. Protejarea mediului constituie de asemenea o prioritate pentru membrii clubului, aceştia fiind implicaţi în activităţi de colectare a deşeurilor din zonele de agrement, din pădure sau  din rezervaţiile naturale. Ultima acţiune în acest sens a fost parteneriatul cu “Lets do it Romania”. Nu în ultimul rând, organizarea şi sprijinirea de acţiuni umanitare constituie un element important în viaţa clubului. De exemplu, cu ocazia Sfintelor Sărbători de Paşti din 2003 , am efectuat o deplasare în comuna Lupşa, satul Geamăna pentru ajutorarea cu alimente şi îmbrăcăminte a sătenilor. Aici, am găsit o localitate aflată în inima munţilor, izolată complet de civilizaţie între lunile noiembrie-aprilie, la 12 km de cel mai apropiat punct alimentar şi la capătul unui drum impracticabil pentru autoturisme normale. De atunci s-au mai făcut acţiuni asemănătoare, obicei pe care vrem să-l păstrăm şi în viitor.

Avem o colaborare foarte bună cu IGSU pe nivel de multiple judeţe (cu ajutorul membrilor locali ai clubului). Scopul acestei colaborări este intervenţia rapidă comună în situaţii de urgenţă (accidente, calamităţi naturale, etc.) pe orice teren în orice vreme.

Competiţii

Transsylvania Off Road Club organizează încă din 2001 competiţii de off road, recunoscute pe plan naţional ca şi printre cele mai reuşite, traseele fiind foarte diversificate. Noroiul, stâncile, mlaştinile, pământul argilos şi diferenţa de nivel de 1400 metri au atras mereu foarte mulţi concurenţi. Concursul având un renume de ani de zile şi fiind etapa a IV-a din Campionatul Naţional al României, avem o participare masivă în fiecare an. De doi ani la rând avem cea mai numeroasă participare naţională şi internaţională dintre toate etapele de campionat. Campionatul este format din 7 competiţii, acoperind tot teritoriul ţării. Deasemenea, clubul a fost organizator principal al părţii de off road la Ursus Free Track, organizat la Polus Center pe 25-27 septembrie 2009. La acest eveniment de mare anvergură, s-au adunat o sută de mii de spectatori (conform datelor furnizate de Polus Center), la care se adaugă cei care au urmărit acţiunea prin webcamurile (online) noastre. În anul 2010, în premieră pentru România, Transsylvania Off Road Club a organizat campionatul naţional Eurotrial în România. Eurotrialul este o ramură a offroadului, practicată în toată europa, iar pentru România reprezentantul sportului este clubul nostru, având acordată dreptul exclusiv de a organiza Campionatul Naţional de Eurotrial în România de către DKW Germania, forul suprem Eurotrial Europa.

© 2018 Transsylvania OffRoad Club